Barcelona
22
Feb.
BARBES DE BALENA Teatre musical. Els Pirates Teatre
CENTRE CULTURAL ALBAREDA
Fecha: 22 Feb.  |  Horario: 20:00  |  Lugar: Centre Cultural Albareda  |  Albareda 22 -24  |  Precio: Gratuït€  |  Enlace
L’any 1883 la Dra. Dolors Aleu i Riera, la primera dona llicenciada en medicina de l’Estat espanyol que va exercir com a doctora, publica la tesi doctoral De la necesidad de encaminar por nueva senda la educación higiénico‐moral de la mujer.

Defensa aferrissadament la necessitat de l’educació de les dones, no només per a elles mateixes, sinó com a baula essencial per a la consecució d’una societat més avançada. Justifica que cal desterrar la cotilla de la indumentària femenina pels seus efectes nocius per la salut i perquè impedeix una mobilitat normal. La cotilla utilitzada com a presó.

133 anys més tard, si bé potser ja no s’estila aquell particular artefacte destinat a perfilar (i a deformar) la cintura femenina, la dona continua estant subjecte a cotilles reals i imaginàries que fa segles que porta. Avui, en ple segle XXI, la paraula, la música i el moviment s’entrellacen a l’escenari per explicar la fascinant història de la Dra. Aleu i la de tantes dones que han recorregut el mateix camí en aquesta direcció: de l’interior a l’exterior, de la cosa íntima a la cosa més externa, de l’espai privat al públic, de la família a la societat.

Entrada gratuïta amb reserva prèvia. Cal reservar l’entrada de manera presencial, trucant al 934 433 719 o online (https://albareda.inscripcionscc.com).

Es poden reservar 2 entrades per persona com a màxim. Aforament limitat. Les reserves es podran fer a partir de 15 dies abans de la data de l’activitat.

La Almanaka es un proyecto de Pikara Magazine
Para más información agenda@pikaramagazine.com